Karmelowe słodkości

Gofry z karmelem
Gofry z karmelem123RF/PICSEL

Gofrowa wieża

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki oleju
  • łyżeczka aromatu pomarańczowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru pudru
  • szczypta soli

- sos karmelowy

  • 6 łyżek cukru
  • 1/4 kostki masła
  • 1/2 szklanki śmietany 36 proc.

Sposób przygotowania

Ciasto przekładane
Ciasto przekładane123RF/PICSEL

Przekładaniec

Składniki

  • 2 opakowania herbatników
  • szklanka cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki śmietany 36 proc.
  • krem czekoladowy
  • listki mięty
16 porcji

Sposób przygotowania

Składniki

  • 2 opakowania herbatników
  • szklanka cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki śmietany 36 proc.
  • krem czekoladowy
  • listki mięty
Jabłka w polewie
Jabłka w polewie123RF/PICSEL

Jabłuszkowe lampiony

Składniki

  • szklanka cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki śmietany 36 proc.
  • 8 jabłek
  • rurki waflowe
  • drobno posiekane orzechy
8 porcji

Sposób przygotowania

Tort z orzechami
Tort z orzechami123RF/PICSEL

Torcik z orzechami

Składniki

  • 7 jaj
  • szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- krem

  • 5 łyżek kremu karmelowego
  • szklanka serka mascarpone
  • szklanka śmietanki kremówki

- dodatkowo

  • 6 łyżek kremu karmelowego
  • mielone orzechy
  • herbatniki

Sposób przygotowania

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?