Karnawałowa rozpusta!

Rogaliki z powidłami
Rogaliki z powidłami123RF/PICSEL

Rogaliki z powidłami

  • 600 g mąki
  • 250 ml śmietany 18 proc.
  • 250 g masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 50 g drożdży
  • cukier puder do posypania
  • 1 rozbełtane jajko
  • 100 g konfitury malinowej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 duża szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Tort lodowy

Tort lodowy
Tort lodowy123RF/PICSEL
  • 100 g mąki
  •  100 g drobnego cukru
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajo
  • 3 żółtka
  • 100 ml wina musującego 
  • 200 ml lodów np. czekoladowych
  • 4 białka
  • 70 g drobnego cukru

Profiteroles z lodami

Profiteroles z lodami
Profiteroles z lodami123RF/PICSEL
  • 250 ml wody
  • 150 g mąki
  •  100 g masła
  • 4 jaja
  • 1 łyżka cukru
  •  1 szczypta soli 
  • 200 ml śmietanki kremówki
  •  100 g mlecznej czekolady
  • 100 g gorzkiej czekolady
  •  500 ml lodów waniliowych
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?