Karp w galarecie po żydowsku

Smaczna wersja tradycyjnej potrawy wigilijnej. Łatwy do przygotowania - poradzą z nim sobie nawet osoby mniej biegłe w sztuce kulinarnej.

Karp w galarecie po żydowsku
Karp w galarecie po żydowsku123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Rybę opłucz. Włoszczyznę obierz, włóż do garnka. Dodaj po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, liść laurowy i łyżkę rodzynek. Całość zalej wodą,  ugotuj wywar. Włóż pokrojonego karpia. Gotuj na wolnym ogniu 20 min.

2. Wyjmij karpia. Wywar przecedź, rozpuść w nim żelatynę. Pokrój ozdobnie 1-2 marchewki. Na półmisku ułóż dzwonka karpia, posyp je rodzynkami. Udekoruj marchewką i natką. Zalej galaretą.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas