Reklama

Reklama

Kasza jaglana z morelami

Kasza jaglana ma wiele cennych składników odżywczych. Nie zawiera glutenu, więc można ją podawać małemu alergikowi bez obaw. Na przykład na słodko jako sycące śniadanie.

Składniki:


Reklama

● 1/2 szklanki kaszy jaglanej

● szklanka wody

● 3 suszone morele

● 1/2 słodkiego jabłka

● szczypta cynamonu

● szczypta kardamonu


Sposób przygotowania:

Kaszę wypłucz i upraż na suchej patelni, następnie wrzuć ją do wrzącej wody. Morele i jabłko pokrój na drobne kawałki. Dodaj do kaszy. Potem dodaj cynamon i kardamon. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza będzie miękka. Odstaw jeszcze na 5 minut. Źródło: dziecisawazne.pl 

Dowiedz się więcej na temat: kasza jaglana z morelami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje