Kaszotto z mięsem i warzywami

Pęczak z kurczakiem
Pęczak z kurczakiem123RF/PICSEL

Pęczak z kurczakiem i marchewką

Składniki

  • 1/2 kg mięsa kurczaka (piersi lub udka bez kości)
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki keczupu
  • szklanka kaszy pęczak
  • 20 dag pieczarek
  • po 1 cebuli i marchewce
  • masło
  • 1/2 strąka chili
  • bulion drobiowy
  • sól, pieprz, przyprawa do zup w płynie
4 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na kaszotto z pieczonymi burakamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Kasza z pieczarkami
Kasza z pieczarkami123RF/PICSEL

Kasza jaglana z jarmużem i pieczarkami

Składniki

  • 8-9 dag kaszy jaglanej
  • oliwa
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag pieczarek
  • 2 garści jarmużu
  • 10 dag sera mozzarella
  • sól himalajska, pieprz
  • cząber, tymianek

Sposób przygotowania

Przepis na kaszotto z pieczonymi burakamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Kasza z cukinią
Kasza z cukinią123RF/PICSEL

Kasza gryczana z cukinią

Składniki

  • 10 dag kaszy gryczanej, olej
  • 2 szkl. bulionu
  • 1/2 cienkiej cukinii
  • 1/2 papryki
  • 5 dag mozzarelli
  • sól, pieprz, bazylia
2-3 osób

Sposób przygotowania

Przepis na kaszotto z pieczonymi burakamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Kaszotto
Kaszotto123RF/PICSEL

Kaszotto z podrobami

Składniki

  • garść suszonych grzybów
  • po 20 dag żołądków i serduszek drobiowych
  • olej
  • łyżeczka jarzynki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • marchew
  • 10 dag kaszy gryczanej
  • liść laurowy
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz, mielona słodka papryka

Sposób przygotowania

Przepis na kaszotto z pieczonymi burakamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zapiekanka
Zapiekanka123RF/PICSEL

Zapiekana kasza perłowa

Składniki

  • 1 szkl. kaszy jęczmiennej perłowej
  • biała część pora
  • cebula
  • 1/2 średniego selera
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • masło
  • 20 dag pieczarek
  • 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki musztardy, sól, pieprz, cukier, ostra papryka
  • 7 dag startego
  • żółtego sera

Sposób przygotowania

100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?