Kaszubskie kotlety rybne

Kaszubskie kotlety
Kaszubskie kotletymateriały prasowe

Składniki

  • 400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki lub 400 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, osuszonych ręcznikiem papierowym, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 czerstwa bułka, kajzerka, podzielona na kawałki, czerstwa, uprzednio namoczona w mleku
  • 2 jajka
  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 0.25-0.5 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
  • 2 łyżki smalcu lub olej, ilość do smażenia
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania

Jeśli nie masz urządzenia Thermomix

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?