Reklama

Reklama

Kawa z koglem - moglem

Sama słodycz!

Składniki:

  • 2 porcje kawy z ekspresu lub zaparzonej w kawiarce
  • 5 łyżeczek cukru (ewentualnie 3 łyżeczki cukru i 2 łyżeczki cukru waniliowego)
  • 1 żółtko

Przygotowanie:

1. Żółtko utrzyj z cukrem, aż masa będzie biała. Musi być naprawdę gęsta, by nie opadła na dno filiżanki. Świeżo zaparzoną kawę wlej do filiżanek i na wierzch wyłóż ostrożnie kogel-mogel. Piana powinna się utrzymać nawet po zamieszaniu kawy.

Reklama

2. Najefektowniej podać ją w szklanych naczyniach.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje