Keks z oliwkami i marchewką

Tak dobrego keksu nie jedliście
Tak dobrego keksu nie jedliście 123RF/PICSEL

Składniki

  • 24 dag mąki pszennej
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 250 ml białego wytrawnego wina,
  • 4 jajka,
  • 100 ml oleju,
  • 10 dag ostrego sera żółtego (np. parmezanu),
  • 10 dag czarnych oliwek bez pestek,
  • 1 średnia marchewka,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki białego mielonego pieprzu,
  • szczypta mielonego czosnku.
  • Ponadto: olej i bułka tarta do formy lub papier do pieczenia.
Kruche ciasto z owocami i beząInteria KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?