Reklama

Reklama

Kieszonki z kurczaka z serem

Dla miłośników mięsa drobiowego, mamy specjalny przepis na pyszne kieszonki z kurczaka z serem.

Składniki na 4 porcje:


  • 4 pojedyncze niewielkie filety z kurczaka
  • 4 plasterki żółtego sera (np. ementalera)
  • 4 plasterki chudego boczku
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • ok. 12 łyżek bułki tartej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Filety opłucz, osusz, rozetnij na duże płaty. Każdy płat ułóż na deseczce, dobrze rozbij tłuczkiem. Potem posyp solą oraz pieprzem.

2. Złóż po dwa płaty mięsa, przekładając je plasterkami żółtego sera oraz boczku. Kotlety oprósz z obu stron mąką. Następnie panieruj w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej (część bułki tartej możesz zastąpić drobniutko pokruszonymi płatkami kukurydzianymi).

3. Na dużej patelni mocno rozgrzej olej z dodatkiem masła. Włóż przygotowane kotlety. Smaż je po około 4 minuty z każdej strony.

4. Gotowe kotlety przełóż na papierowy ręcznik, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Potem kieszonki ułóż na talerzach. Jako dodatek polecamy ziemniaki z wody i sałatkę z papryki.

Dowiedz się więcej na temat: Kieszonki z kurczaka z serem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje