Kisz ze szpinakiem
Gdy nie masz pomysłu na obiad, to danie sprawdzi się idealnie.

Składniki
- 2 szklanki mąki pszennej
- 12 dag masła
- pół łyżeczki soli
- kilka łyżek zimnej wody
- 1 op. sera feta
- 1 op. mrożonego szpinaku
- sól i pieprz
- 3 jajka
- pół szklanki mleka
- 2 łyżki śmietany
- 1 ząbek czosnku
- 10 dag tartego sera
4 osób
Sposób przygotowania
1. Z podanych składników zagnieć kruche ciasto, owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj, wyłóż nim dno i boki formy do tarty i piecz 15 minut w temp. 200°C. 2. Na patelni zeszklij czosnek, dodaj do niego szpinak i smaż do momentu odparowania wody. Zdejmij z ognia i przestudź. 3. Jajka, mleko i śmietanę miksuj krótko. Dodaj ser i połącz wszystko ze szpinakiem. Na końcu wmieszaj pokrojoną w kostkę fetę. Dopraw do smaku. Farsz wyłóż na podpieczony spód. Piecz 25 minut w temp. 180°C.