Reklama

Reklama

Kisz ze szpinakiem

Gdy nie masz pomysłu na obiad, to danie sprawdzi się idealnie.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 12 dag masła
  • pół łyżeczki soli
  • kilka łyżek zimnej wody

Składniki

  • 1 op. sera feta
  • 1 op. mrożonego szpinaku
  • sól i pieprz
  • 3 jajka
  • pół szklanki mleka
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag tartego sera

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników zagnieć kruche ciasto, owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj, wyłóż nim dno i boki formy do tarty i piecz 15 minut w temp. 200°C. 

2. Na patelni zeszklij czosnek, dodaj do niego szpinak i smaż do momentu odparowania wody. Zdejmij z ognia i przestudź. 

3. Jajka, mleko i śmietanę miksuj krótko. Dodaj ser i połącz wszystko ze szpinakiem. Na końcu wmieszaj pokrojoną w kostkę fetę. Dopraw do smaku. Farsz wyłóż na podpieczony spód. Piecz 25 minut w temp. 180°C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje