Kiszona kapusta z grochem

Z pewnością posmakuje domownikom

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Groch opłucz, zalej zimną wodą i zostaw na noc.

2. Grzyby umyj, zalej wodą i odstaw na 2-3 godziny.

3. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju (nie zrumieniaj).

4. Kiszoną kapustę pokrój i przełóż do dużego garnka. Dodaj do niej podsmażoną cebulę, przyprawy i grzyby, wraz z wodą, w której się moczyły. Gotuj kapustę na małym ogniu, przynajmniej 2 godziny, mieszając od czasudo czasu. Dolewaj po trochu wody, jeśli ta z moczenia grzybów wyparuje zbyt szybko.

5. Groch odcedź i opłucz na sicie. Zalej zimną wodą i gotuj do miękkości (ok. 1,5 godziny). Następnie odcedź i dodaj do kapusty. Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Prosty przepis na wyborne leczoInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas