Klasyczna sałatka grecka

Może stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem do obiadu. Przygotowuje się ją błyskawicznie.

Przypadnie do gustu miłośnikom tradycji
Przypadnie do gustu miłośnikom tradycji123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 mała główka sałaty lodowej lub op. mixu sałat
  • 250 g sera feta
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • garść oliwek
  • 3-4 łyżki oliwy
  • oregano, bazylia
15 min
2-3

1. Liście sałaty rwiemy, pomidory kroimy drobno, kroimy ogórek (w plasterki) fetę (w kostkę) i cebulę (najlepiej w piórka).

2. Wszystkie składniki łączymy razem w miseczce, dodajemy oliwki, doprawiamy, polewamy całość oliwą, mieszamy.

INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?