Klasyczne muffinki z kremem truskawkowym

Smakołyk nie tylko dla najmłodszych

Muffinki
Muffinki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Czekoladę połam na drobne kawałki. Wymieszaj ją z kakao, mąką i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce połącz (np. trzepaczką) miękkie masło, jajka, cukier, cukier waniliowy i mleko. Dodaj suche składniki, wymieszaj. Ciasto przelej do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Piecz ok. 20 minut. Odstaw do ostygnięcia. Przygotuj krem. Truskawki umyj, obierz i zmiksuj z serkami i cukrem pudrem. Za pomocą szprycy udekoruj muffinki i ozdób posypkami lub drażetkami.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas