Składniki: - 1 kg combru sarniego (z kością 1,4 -1,8 kg), - 6 owoców jałowca, - sól, pieprz, - 30 g sklarowanego masła, - 500 g czerwonych jabłek (np. Elstar), - 3 gałązki tymianku, - pietruszka i roszponka do dekoracji, - 2 łyżki borówek do mięs (ze słoika) Przygotowanie: Mięso natrzeć solą pieprzem i rozgniecionymi owocami jałowca. Ułożyć na blasze i polać sklarowanym masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 40-45 minut. Jabłka poćwiartować, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na ósemki. 15 minut przed końcem pieczenia jabłka ułożyć na blasze, wszystko posypać posiekanym tymiankiem. Comber wyjąć, zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na 5-10 minut. Mięso oddzielić od kości i pokroić w plastry. Ponownie ułożyć na kości i w ten sposób umieścić na półmisku. Dekorować pietruszką i roszponką. Podawać z jabłkami i borówkami do mięs. Czas przygotowania: 50 minut Jedna porcja zawiera: 1260 kJ/301 kcal