Klopsiki

Rozpływają się w ustach
Rozpływają się w ustach 123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 cebula, 1 ząbek czosnku,
  • 10 dag selera naciowego,
  • 10 dag marchewki,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • słodka papryka w proszku,
  • 1 puszka pomidorów (850 ml),
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 czerstwa kajzerka,
  • 3,5 dag suszonych pomidorów,
  • 50 dag mieszanego mielonego mięsa,
  • 1-2 łyżeczki suszonego oregano,
  • 1 jajko,
  • sól, pieprz, cukier,
  • 1 łyżka oleju,
  • 2 gałązki szałwii.
Jak zrobić szwedzkie klopsiki? Prosty przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
Życie na Gorąco
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?