Reklama

Reklama

Klopsiki w cukinii

Pyszny, mięsny obiad

Składniki

  • 40 dag mielonej karkówki
  • 3 kulki (ok. 30 dag) mozzarelli
  • 2 cienkie cukinie
  • 1 jajko

Składniki

  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • bułki tartej
  • pieprz
  • sól
  • 5 gałązek tymianku
  • olej

Sposób przygotowania

1. Kulki mozzarelli osącz z zalewy, pokrój na 24 półplasterki. Tymianek opłucz, osusz, posiekaj. Cukinie umyj, odetnij końce. Resztę cukinii pokrój wzdłuż na 24 bardzo cienkie plasterki. 

2. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, tartą bułką oraz tymiankiem. Dodaj koncentrat oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób masę. 

3. Z mięsnej masy uformuj 24 kuleczki. Na każdej połóż po kawałku mozzarelli, a potem owiń plasterkiem cukinii. Na długie patyczki ponabijaj po 3 klopsiki. Na patelni grillowej mocno rozgrzej  2 łyżki oleju. Smaż na nim szaszłyki  przez 3-4 minuty. Potem przełóż je na blachę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz 15 minut.

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje