Klopsiki w sosie paprykowym

Idealne na niedzielny obiad. Pyszne i soczyste!

Klospiki w sosie
Klospiki w sosie123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki, jedną drobniej posiekać.

Cebulę drobno posiekać i połączyć z mięsem mielonym, bułką tartą, musztardą i jajkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Z masy uformować kuleczki.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć klopsiki i przełożyć na talerz.

Na tej samej  patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć posiekaną cebulkę i paprykę, smażyć ok. 5 minut mieszając.

Dodać przecier pomidorowy, rozdrobiony czosnek, smażyć kolejne kilka minut. Wlać bulion i gotować ok. 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Klopsiki podgrzać razem z sosem i podawać z ryżem, ziemniakami lub makaronem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas