Klopsiki w sosie paprykowym
Idealne na niedzielny obiad. Pyszne i soczyste!
Sposób przygotowania
Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki, jedną drobniej posiekać.
Cebulę drobno posiekać i połączyć z mięsem mielonym, bułką tartą, musztardą i jajkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować kuleczki.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć klopsiki i przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć posiekaną cebulkę i paprykę, smażyć ok. 5 minut mieszając.
Dodać przecier pomidorowy, rozdrobiony czosnek, smażyć kolejne kilka minut. Wlać bulion i gotować ok. 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Klopsiki podgrzać razem z sosem i podawać z ryżem, ziemniakami lub makaronem.