Klopsiki z łososia
Po 9. miesiącu możesz podać swojemu maluszkowi takie oto klopsiki.
Składniki:
- 100 g fileta z łososia
- mała marchewka
- jajko
- kromka czerstwej bułki
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżeczki bułki tartej
- koperek
- natka pietruszki
- 1-2 łyżeczki masła Klopsiki z łososia
Przygotowanie:
1. Marchewkę obierz, umyj i ugotuj.
2. Czerstwą bułkę namocz w mleku, a potem odciśnij.
3. Surową rybę, marchewkę i bułkę zmiel w maszynce.
4. Do masy dodaj jajko, połowę bułki tartej oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki i koperek. Potem wszystko dokładnie wyrób.
5. Formuj małe pulpety, obtaczaj je w tartej bułce i wkładaj do wrzącej wody, w której wcześniej rozpuściłaś masło. Klopsiki gotuj około 15 minut.