Klopsy z indyka na jarzynce

Zdrowe, smaczne i... szybkie w przygotowaniu!

Nasze klopsiki doskonale smakują także z innymi dodatkami
Nasze klopsiki doskonale smakują także z innymi dodatkami123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

główka młodej kapusty, 50 dag mielonego mięsa z indyka, 1 jajko, 2 pszenne tosty, 2 cebule,  pęczek młodych marchewek, 1 pęczek majeranku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, sól, mielony czarny pieprz.

Przygotowanie:

1. Kapustę oczyść, poszatkuj. Marchewki obierz, potnij w plasterki. Majeranek opłucz, poodrywaj listki. Tosty namocz, odciśnij. Cebule obierz, jedną posiekaj, a drugą pokrój w cienkie plasterki.

2. Posiekaną cebulę dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dołóż tosty, koncentrat pomidorowy i 1/2 majeranku. Przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób.

3. Z masy uformuj klopsiki. Usmaż je na oleju. Zdejmij. Na tej samej patelni rozgrzej masło. Włóż kapustę, marchew, resztę cebuli i majeranku. Duś 20 minut. Przypraw solą i pieprzem. Pod koniec włóż klopsy.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas