Reklama

Reklama

Kluseczki w pesto

Kluseczki w pesto to proste i wbrew pozorom lekkie danie, które z powodzeniem podać możesz na obiad lub kolację. Proste w przygotowaniu i sycące zagości w twoim domu na długo!

Składniki

  • 70 dag ziemniaków
  • jajko
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 50 dag łososia
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • bazylia
  • parmezan

Obierz ziemniaki, umyj i gotuj w lekko posolonej wodzie. Odcedź, przeciśnij je przez praskę i odstaw na ok. 20 minut. Bazylię opłucz, listki wrzuć do malaksera. Zetrzyj parmezan, dodaj do niego czosnek i dorzuć do malaksera. Całość zmiksuj. Dodaj sól i pieprz do smaku. 

Ziemniaki zagnieć z jajkiem i mąką i uformuj z ciasta wałeczki. Pokrój je na kawałki. Powstałe kluseczki wrzuć na wrzątek. Gotuj 3-5 minut. 

Kluseczki polej sosem pesto, posyp kawałkami łososia i wymieszaj. Udekoruj jeszcze wiórkami parmezanu.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje