Kluseczki w pesto

Kluseczki w pesto to proste i wbrew pozorom lekkie danie, które z powodzeniem podać możesz na obiad lub kolację. Proste w przygotowaniu i sycące zagości w twoim domu na długo!

Lekka sałatka z gnocchi i pesto
Lekka sałatka z gnocchi i pesto123RF/PICSEL

Obierz ziemniaki, umyj i gotuj w lekko posolonej wodzie. Odcedź, przeciśnij je przez praskę i odstaw na ok. 20 minut. Bazylię opłucz, listki wrzuć do malaksera. Zetrzyj parmezan, dodaj do niego czosnek i dorzuć do malaksera. Całość zmiksuj. Dodaj sól i pieprz do smaku.

Ziemniaki zagnieć z jajkiem i mąką i uformuj z ciasta wałeczki. Pokrój je na kawałki. Powstałe kluseczki wrzuć na wrzątek. Gotuj 3-5 minut.

Kluseczki polej sosem pesto, posyp kawałkami łososia i wymieszaj. Udekoruj jeszcze wiórkami parmezanu.

"Ewa gotuje": Majonezy smakowePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas