Reklama

Reklama

Kluski na deser

Przywołaj wspomnienia pyszności dzieciństwa!

Z twarogu i kaszy z truskawkami

Składniki

  • laska wanilii
  • 2 jajka
  • 40 dag twarogu
  • 12 łyżek kaszy manny
  • szczypta soli

Składniki - dodatki

  • 2 opakowania kisielu truskawkowego
  • 1/2 kg truskawek
  • 1/2 cytryny
  • łyżka mielonych pistacji
  • listki mięty

Sposób przygotowania

1. Z laski wanilii wyjmij ziarna. Białka oddziel od żółtek. Twaróg zmiksuj z żółtkami, kaszą manną i ziarnami wanilii. W drugiej misce ubij białka ze szczyptą soli. Ostrożnie przełóż ubitą pianę do masy serowej, wymieszaj. Formuj kulki. Gotuj około 8 minut w osolonym wrzątku. Odcedź. 

Reklama

2. Kisiel przygotuj według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyj, pokrój w cząstki. Gorący kisiel wyłóż na talerz, posyp truskawkami. Ułóż kluski posypane startą skórką cytrynową i pistacjami. Udekoruj listkami mięty.  


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje