Knedle serowe

Prosto i smacznie!

Knedle mozesz podac z masełkiem, śmietaną lub słodkim twarogiem
Knedle mozesz podac z masełkiem, śmietaną lub słodkim twarogiem123RF/PICSEL

Składniki:

  • 40 dag zmielonego białego sera
  • 20 dag kaszy manny
  • 2 jajka
  • 6 dag mąki
  • 2 łyżki mleka
  • 2 dag margaryny
  • 2 łyżki masła
  • bułka tarta

Przygotowanie:

Margarynę utrzyj z żółtkami. Dodaj ser, mleko i kaszę mannę, wymieszaj. Odstaw, by manna wchłonęła składniki. Dodaj mąkę i ubite białka, połącz.

Z masy uformuj knedle, obtocz w mące. Włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Wyjmij łyżką cedzakową. Knedle udekoruj masłem z bułką tartą, twarożkiem, lub przypraw na ostro.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas