Knedle z morelami i sosem waniliowo karmelowym krok po kroku

article cover
Smacznego

Knedle z morelami i sosem waniliowo karmelowym krok po kroku

75g masła roztopić, dodać bułkę tartą i miód i usmażyć na złoty kolor.
75g masła roztopić, dodać bułkę tartą i miód i usmażyć na złoty kolor. Smacznego
Gotować na słabym ogniu do rozpuszczenia karmelu. Odstawić.
Gotować na słabym ogniu do rozpuszczenia karmelu. Odstawić.Smacznego
Wanilię rozciąć, wyskrobać miąższ. Cukier skarmelizować, dodać śmietanę i miąższ wanilii,
Wanilię rozciąć, wyskrobać miąższ. Cukier skarmelizować, dodać śmietanę i miąższ wanilii, Smacznego
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Obrać przecisnąć przez praskę i dodać cukier waniliowy, mąkę, semolinę i mąkę ziemniaczaną. Wlać roztopione masło, dodać sól i żółtko i wyrobić na gładkie ciasto.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Obrać przecisnąć przez praskę i dodać cukier waniliowy, mąkę, semolinę i mąkę ziemniaczaną. Wlać roztopione masło, dodać sól i żółtko i wyrobić na gładkie ciasto. Smacznego
Morele umyć, obrać ze skórki, lekko naciąć
Morele umyć, obrać ze skórki, lekko naciąćSmacznego
Wyjąć pestki i włożyć migdały, skropić likierem morelowym.
Wyjąć pestki i włożyć migdały, skropić likierem morelowym. Smacznego
Gotować w osolonej wodzie 6-8 minut.
Gotować w osolonej wodzie 6-8 minut. Smacznego
Ciasto podzielić na 8 części. I formować knedle.
Ciasto podzielić na 8 części. I formować knedle. Smacznego
 Polać knedle podawać z sosem karmelowym, oprószyć cukrem pudrem.
Polać knedle podawać z sosem karmelowym, oprószyć cukrem pudrem.Smacznego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?