Kokosowa krajanka z miodową nutą
Łatwe do wykonania ciasto o kokosowym smaku

Składniki:
- 2 i 1/2 szklanki mleka
- szklanka mąki
- 4 jajka
- 40 dag wiórków kokosowych
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki miodu
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- ew. lukier do dekoracji
Przygotowanie:
Mleko zagotuj z miodem i odstaw. Wymieszaj wiórki kokosowe z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Powoli wlewaj mleko z miodem i mieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia łącznie z bokami, ponieważ ciasto jest klejące i łatwo przywiera do formy.
Wyrównaj powierzchnię i wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30-35 minut w temperaturze 170°C.
Upieczone ciasto możesz dodatkowo nieregularnie polać lukrem. Podawaj pokrojone w kwadraty.