Reklama

Reklama

Kokosowe pandy

Składniki na 12 porcji. Czas: około 30 minut. Porcja: 260 kcal.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • sól
  • proszek do pieczenia
  • soda
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • bita śmietana
  • 15 dag wiórków kokosowych
  • czekoladowe dropsy, pisak i biały lukier

Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli, cukier oraz cukier waniliowy. Wsyp łyżeczkę proszku do pieczenia oraz pół łyżeczki sody oczyszczonej. Suche składniki wymieszaj.

W osobnym naczyniu rozkłóć jajka. Wlej olej oraz mleko, wymieszaj. Płynne składniki przelej do miski z suchymi produktami, połącz. Formy do muffinek wyłóż papilotkami (lub natłuść i posyp mąką). Napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Ustaw na blasze. Piecz 15-20 minut (do suchego patyczka) w temp. 180 st. Wyjmij, pozostaw do ostudzenia.

Reklama

Muffinki podawaj na stół w zielonych papilotkach. Każdą porcję posmaruj bitą śmietaną i posyp wiórkami kokosowymi. Z czekoladowych dropsów (lentilek lub płatków do mleka) zrób uszy, noski i oczy misiaczków. Te ostatnie wykończ lukrem. Pisakiem narysuj buźki.

Chcesz sprawić przyjemność dziecku? Zabierz je do sklepu i pozwól wybrać kolorowe papilotki do muffinek. Starsza pociecha z pewnością zechce później pomóc ci w przygotowaniu słodkiego deseru.

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje