Kokosowy dhal z soczewicy

Dhal
Dhal123RF/PICSEL

Składniki

  • 240 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1-2 zielone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 250 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 120 g liści szpinaku baby, świeżych, grubo posiekanych
  • kolendra, świeża, posiekana, do dekoracji
4 osó

Sposób przygotowania

Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?