Koktajl bananowy

Porcja zdrowia na dobry początek dnia. Koktajl powstał jako efekt eksperymentów kulinarnych jednej z czytelniczek. Wspaniale smakuje, a nawet poprawia nastrój.

Do koktajlu bananowego można użyć dowolnego mleka, ale najbardziej będzie pasowało kokosowe
Do koktajlu bananowego można użyć dowolnego mleka, ale najbardziej będzie pasowało kokosowe123RF/PICSEL

1. Zalewamy wrzątkiem figę, następnie moczymy ją w świeżej, ciepłej wodzie (ok. 15 min.) i osuszamy. Kroimy na drobne cząsteczki.

2. Do naczynia blendera wrzucamy pokrojonego banana, wsypujemy wiórki kokosowe i figowe kawałki, wlewamy pół szklanki mleka, blendujemy przez minutę, po czym dolewamy resztę mleka i blendujemy dalej, do uzyskania pożądanej konsystencji.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas