Koktajl z krewetek
Wiosenny przysmak z owoców morza.
Składniki na 5 porcji:
- 1 opakowanie krewetek,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 2 małe czerwone cebule,
- 1 zielony ogórek,
- mała puszka kukurydzy,
- 3 pomidory,
- 1 cytryna,
- sól, pieprz,
- 3 łyżki majonezu,
- 1,5 łyżki ostrego ketchupu
Przygotowanie:
Krewetki rozmrozić i sparzyć wrzątkiem, ostudzić. Jajka pokroić na ćwiartki, cebulę w piórka, pomidory w cząstki, kukurydzę opłukać. Majonez połączyć z ketchupem, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie można dodać łyżkę winiaku. Wszystko połączyć, udekorować cytryną i listkami zieleniny.
Czas przygotowania: 30 minut