Reklama

Reklama

Kolorowa sałatka z piersią z indyka

Lekka i pożywna.

Składniki:

Sałatka:

  • 30 dag piersi z indyka
  • sałata dekoracyjna
  • 2 pomidory
  • żółta papryka
  • świeży ogórek
  • cebula dymka

Reklama

Marynata:

  • 3 łyżki oleju
  •  słodka papryka curry
  • kurkuma
  • sól pieprz

Sos:

  • cytryna
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka musztardy
  • pół łyżeczki miodu
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Pierś z indyka pokrój w kostkę. Z podanych składników przygotuj marynatę. Polej nią mięso, wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki. Sałatę umyj, porwij na kawałki w dłoniach. Pozostałe warzywa umyj, osusz, pokrój. Indyka smaż kilka minut na mocno rozgrzanym oleju.

2. Na dużym półmisku układaj sałatę, na niej warzywa i mięso. Lekko wymieszaj. Połącz składniki sosu, odstaw na kilka minut. Możesz je wymieszać w zakręconym słoiczku. Przed podaniem polej sałatkę sosem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje