Reklama

Reklama

Kolorowa sałatka z polędwiczką i mieszanką chrupiących orzechów

Smaczna i pożywna sałatka. Idealna na spotkanie w gronie znajomych

Składniki

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 1 duże mango
  • 100 g Mieszanki orzechów np. Bakalland
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • Sok z połowy cytryny
  • 100 gram sera koziego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Miks sałat wykładamy na talerze (lub do jednego większego naczynia). Następnie na patelni podsmażamy pokrojoną w paski polędwiczkę. Mango kroimy w kostkę i układamy na sałacie, ser kozi delikatnie ścieramy dodajemy posiekane orzechy i również układamy na pozostałych składnikach. Tak samo postępujemy z upieczonymi plastrami polędwicy. Następnie w osobnym naczyniu przygotowujemy sos: miód, sok z cytryny i musztardę mieszamy z sobą za pomocą energicznych ruchów, dodajemy szczyptę pieprzu i soli. Gotową sałatę polewamy sosem chwilę przed podaniem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje