Kolorowa sałatka z polędwiczką i mieszanką chrupiących orzechów

Smaczna i pożywna sałatka. Idealna na spotkanie w gronie znajomych

Sałatka z polędwiczką
Sałatka z polędwiczkąmateriały prasowe

Sposób przygotowania

Miks sałat wykładamy na talerze (lub do jednego większego naczynia). Następnie na patelni podsmażamy pokrojoną w paski polędwiczkę. Mango kroimy w kostkę i układamy na sałacie, ser kozi delikatnie ścieramy dodajemy posiekane orzechy i również układamy na pozostałych składnikach. Tak samo postępujemy z upieczonymi plastrami polędwicy. Następnie w osobnym naczyniu przygotowujemy sos: miód, sok z cytryny i musztardę mieszamy z sobą za pomocą energicznych ruchów, dodajemy szczyptę pieprzu i soli. Gotową sałatę polewamy sosem chwilę przed podaniem.

Sałatka wiejska - idealna na przyjęciaInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas