Składniki na 4 porcje: - 300 g brukselki, - 500 g marchewki, - 400 g ziemniaków, - 1 cebula, - łyżka masła,- curry, - 30 g mąki, - 100 g śmietany, - 400 ml bulionu warzywnego instant, - sól, pieprz, - 100 g sera owczego Przygotowanie: Większe główki brukselki poprzekrawać. Marchew pokroić w plasterki, ziemniaki w ćwiartki. Ziemniaki i brukselkę gotować 10 minut w osolonej wodzie. Po 5 minutach dodać marchewkę. Warzywa odcedzić. W czasie gdy gotują się warzywa, cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć na maśle, oprószyć mąką i curry. Dodać śmietanę i bulion. Doprawić solą i pieprzem i razem z warzywami umieścić w formie aluminiowej. Posypać pokruszonym serem owczym. Zapiekać w 225 st. C przez 10-15 minut. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1210 kJ/289 kcal