Kolorowe menu na karnawał!
Karnawał to czas zabawy do białego rana oraz pysznego jedzenia. Zwieńczeniem tego okresu jest Tłusty Czwartek, który w tym roku przypada na ostatni dzień lutego. Warto więc wykorzystać te dni na rozrywkę i zorganizować np. domówkę. Eksperci marki Sandra przygotowali trzy przepisy na przekąski idealne na karnawał.

Mini kanapeczki z łososiem
Składniki
- Wieloziarnisty chleb tostowy
- Serek np. Labneh marki Sandra
- Plastry wędzonego łososia
- Koperek
Sposób przygotowania
Wykrawamy okręgi z pieczywa (np. przy użyciu kieliszka). Serek labneh mieszamy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Nakładamy serek na pieczywo. Plasterki łososia zwijamy i układamy na serku. Zdobimy obficie koperkiem.

Pizzerinki
Składniki
- Ciasto francuskie
- Mozzarella w plastrach
- Pomidory krojone w puszce marki Sandra
- Ananas w puszce np. marki Sandra
- Sól, pieprz do smaku
- Suszona bazylia
Sposób przygotowania
Pomidory doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy bazylię. Ciasto francuskie smarujemy powstałym sosem. Układamy kawałki ananasa i plasterki sera. Zwijamy i kroimy w plastry grubości ok. 2 cm. Pieczmy przez 15 minut do momentu, aż ciasto się zarumieni.

Owocowe cake pops
Składniki
- Wiśnie drylowane np. marki Sandra
- Czekolada gorzka
- Posypki
- Plastikowe lub drewniane patyczki
Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali. Na patyczek nadziewamy wiśnię i zamaczamy ją w czekoladzie, a następnie w posypkach. Pozostawiamy do ostygnięcia.