Kolorowe menu na karnawał!

Karnawał to czas zabawy do białego rana oraz pysznego jedzenia. Zwieńczeniem tego okresu jest Tłusty Czwartek, który w tym roku przypada na ostatni dzień lutego. Warto więc wykorzystać te dni na rozrywkę i zorganizować np. domówkę. Eksperci marki Sandra przygotowali trzy przepisy na przekąski idealne na karnawał.

Mini kanapeczki
Mini kanapeczkimateriały prasowe

Mini kanapeczki z łososiem

Sposób przygotowania

Wykrawamy okręgi z pieczywa (np. przy użyciu kieliszka). Serek labneh mieszamy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Nakładamy serek na pieczywo. Plasterki łososia zwijamy i układamy na serku. Zdobimy obficie koperkiem.

Kanapka hiszpańskaInteria Kulinaria
Pizzerinki
Pizzerinkimateriały prasowe

Pizzerinki

Sposób przygotowania

Pomidory doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy bazylię. Ciasto francuskie smarujemy powstałym sosem. Układamy kawałki ananasa i plasterki sera. Zwijamy i kroimy w plastry grubości ok. 2 cm. Pieczmy przez 15 minut do momentu, aż ciasto się zarumieni.

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia Kulinaria
Słodka przekąska
Słodka przekąskamateriały prasowe

Owocowe cake pops

Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali. Na patyczek nadziewamy wiśnię i zamaczamy ją w czekoladzie, a następnie w posypkach. Pozostawiamy do ostygnięcia.

Zmysłowe smaki: Ciasto na patyczkach (cake pops)INTERIA.PL
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas