Kolorowe słodkości

Makaroniki
Makaroniki123RF/PICSEL

Makaroniki z kremem

Składniki

  • 8 łyżek zmielonych migdałów
  • 8 łyżek cukru pudru
  • 4 białka
  • szklanka cukru
  • 5 łyżek wody
  • barwnik spożywczy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 1/4 kostki masła
  • skórka i sok z 2 cytryn
  • barwnik

Sposób przygotowania

Rolada owocowa
Rolada owocowa123RF/PICSEL

Rolada biszkoptowa z truskawkami

Składniki

- biszkopt

  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • sól
  • łyżeczka proszku do pieczenia

- krem biały

  • duży pojemnik
  • śmietany 30 proc
  • 25 dag serka mascarpone
  • łyżeczka żelatyny
  • 1/3 szklanki cukru

- krem czerwony

  • 30 dag truskawek
  • łyżeczka żelatyny
  • 1/3 szklanki cukru

Sposób przygotowania

Sernik na zimno
Sernik na zimno123RF/PICSEL

Sernik na zimno w kolorach tęczy

Składniki

  • 2 duże opakowania serka homogenizowanego
  • 2 galaretki winogronowe (bezbarwne)
  • opakowanie serka mascarpone (niekoniecznie)
  • galaretka czerwona
  • galaretka zielona
  • galaretka żółta
  • galaretka pomarańczowa
8 porcji

Sposób przygotowania

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?