Kolorowy marmurek

Oryginalny przepis na marmurek - z pewnością zaskoczy Twoich gości!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Masło stop i wystudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dosyp mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Dodaj zapach waniliowy oraz masło. Składniki dokładnie utrzyj mikserem.
2. Ciasto rozdziel na pół. Jedną część utrzyj z mąką ziemniaczaną, resztę –z kisielem w proszku.
3. Foremkę posmaruj tłuszczem. oprósz tartą bułką. Na przemian wkładaj do niej porcje jasnego i różowego ciasta. Piecz 50 minut temp. 175 st. Posyp cukrem pudrem.

Zmysłowe smaki: Tort BarbieInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas