Kolorowy marmurek
Oryginalny przepis na marmurek - z pewnością zaskoczy Twoich gości!

Składniki
- 1 kostka masła (lub margaryny)
- 4 jajka l1 szkl. cukru
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 waniliowy zapach do ciasta
- 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej
- 1 torebka kisielu wiśniowego
- tłuszcz i tarta bułka do foremki (ew. papier do pieczenia)
- cukier puder do oprószenia ciasta
14 porcji
Sposób przygotowania
1. Masło stop i wystudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dosyp mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Dodaj zapach waniliowy oraz masło. Składniki dokładnie utrzyj mikserem.2. Ciasto rozdziel na pół. Jedną część utrzyj z mąką ziemniaczaną, resztę –z kisielem w proszku.3. Foremkę posmaruj tłuszczem. oprósz tartą bułką. Na przemian wkładaj do niej porcje jasnego i różowego ciasta. Piecz 50 minut temp. 175 st. Posyp cukrem pudrem.