Kopytka z kurkumą

Z kurkumą smakują wyjątkowo.

Kopytka
Kopytka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do purée wbij jajka, dodaj mąkę, przyprawy i ser.

2. Z ciasta uformuj wałeczki i potnij je na kopytka. Widelcem odciśnij na nich wzorek.

3. Gotuj je we wrzątku ok. 5 minut od wypłynięcia. Boczek pokrój w kostkę i posmaż. Dodaj do niego kopytka i smaż aż będą miały chrupiącą, brązową skórkę.

4. Na talerzu rozłóż rukolę, kopytka z boczkiem i porwij na kawałki mozzarellę. Skrop całość oliwą, dopraw solą i pieprzem.

Przepis na pierogi leniweInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas