Kopytka z kurkumą

Z kurkumą smakują wyjątkowo

Składniki

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 2 szklanki mąki pszennej + 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma
  • papryka wędzona
  • gałka muszkatołowa
  • 1/2 szklanki tartego parmezanu

Sposób przygotowania

Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do purée wbij jajka, dodaj mąkę, przyprawy i ser. Z ciasta uformuj wałeczki i potnij je na kopytka. Widelcem odciśnij na nich wzorek. Gotuj je we wrzątku ok. 5 minut od wypłynięcia. Boczek pokrój w kostkę i posmaż. Dodaj do niego kopytka i smaż aż będą miały chrupiącą, brązową skórkę. Na talerzu rozłóż rukolę, kopytka z boczkiem i porwij na kawałki mozzarellę. Skrop całość oliwą, dopraw solą i pieprzem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje