Reklama

Reklama

Koreczki śledziowe z serem żółtym

Takie koreczki będą znakomitą ozdobą świątecznego stołu. Smakują naprawdę wyjątkowo.

Składniki:


  • 4 filety śledziowe a’la matias
  • 20 dag sera żółtego Aldamer MSM Mońki
  • papryka czerwona marynowana

Reklama


Przygotowanie:

Filety śledziowe namoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną zawartość soli, osuszyć i pokroić w paski. Paprykę pokroić w kostkę, a ser żółty w mniejsze paseczki. Całość spiąć wykałaczką w kolejności: śledź, ser żółty, papryczka i ponownie śledź. Dobra rada: Jeśli chcesz jeszcze urozmaicić sałatkę, możesz dodać pokrojone w kostkę kiszone ogórki.

Dowiedz się więcej na temat: śledzie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje