Koreczki śledziowe z serem żółtym

Takie koreczki będą znakomitą ozdobą świątecznego stołu. Smakują naprawdę wyjątkowo.

Koreczki śledziowe smakują wyjątkowo.
Koreczki śledziowe smakują wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 filety śledziowe a’la matias
  • 20 dag sera żółtego Aldamer MSM Mońki
  • papryka czerwona marynowana

Przygotowanie:

Filety śledziowe namoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną zawartość soli, osuszyć i pokroić w paski. Paprykę pokroić w kostkę, a ser żółty w mniejsze paseczki. Całość spiąć wykałaczką w kolejności: śledź, ser żółty, papryczka i ponownie śledź. Dobra rada: Jeśli chcesz jeszcze urozmaicić sałatkę, możesz dodać pokrojone w kostkę kiszone ogórki.

Łosoś miętowyInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas