Korzenna bajka
Kubek pysznej kawy i coś słodkiego, to mój sposób na walkę z jesienną chandrą.

Składniki
- 2 łyżeczki kawy zbożowej np. Inka Wapń i Witaminy
- 200 ml mleka migdałowego
- Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
- Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
- 1 łyżeczka kakao
- Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
- Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
- 2 pierniczki
- bita śmietana
Sposób przygotowania
Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami Inki Wapń i Witaminy. Mleko migdałowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Na górę kawy kładziemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi udekorujemy bitą śmietanę.