Korzenna bajka

Kubek pysznej kawy i coś słodkiego, to mój sposób na walkę z jesienną chandrą.

Kawa z korzenną nutą
Kawa z korzenną nutąmateriały prasowe

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy zbożowej np. Inka Wapń i Witaminy
  • 200 ml mleka migdałowego
  • Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
  • Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • 1 łyżeczka kakao
  • Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
  • Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
  • 2 pierniczki
  • bita śmietana

Sposób przygotowania

Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami Inki Wapń i Witaminy. Mleko migdałowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Na górę kawy kładziemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi udekorujemy bitą śmietanę.

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?