Reklama

Reklama

Kotleciki makaronowe ze smażonym porem

Makaron gotujemy wg zaleceń producenta i drobno siekamy.


Składniki:

  • Makaron np. Lubella gniazda wstążki 400 g
  • Por 2 szt.
  • jajko 2 szt.
  • Bułka tarta 150 g
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • Sól, pieprz
  • Tymianek

Reklama

Sposób przygotowania:


Makaron gotujemy wg zaleceń producenta i drobno siekamy. Surowe pory oczyszczamy i kroimy na małe kawałki a następnie mieszamy z makaronem. Do powstałej w ten sposób masy wbijamy jajka, mąkę ziemniaczaną oraz ¾ bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Całość dokładnie mieszamy, po czym formujemy owalne kotleciki, niewielkiej wielkości. Następnie obtaczamy je w pozostałej części bułki tartej. Kotlety smażymy na mocno rozgrzanym oleju, średnio po 5 minut na każdą stronę. Danie można serwować np. z sosem czosnkowym.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje