Reklama

Kotlet rybny z fasolką szparagową i ziemniakami

Szukasz pomysłu na zdrowy i lekki obiad? Wypróbuj przepis Ewy Zwierzchowskiej, autorki książki "Dieta najedzonych dziewczyn".

Czas przyrządzenia: 40 min
Składniki dla: 1 porcji

Składniki

  • 80 g filetu z dorsza pokrojonego w kostkę
  • 1/2 czerstwej bułki pszennej
  • 50 ml mleka 2-proc.
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1⁄4 cebuli posiekanej w kostkę
  • garść zielonej fasolki szparagowej
  • 2-3 młode ziemniaki
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • szczypta słodkiej papryki
  • łyżeczka posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Do kielicha blendera włożyć rybę, namoczoną bułkę, cebulę i przyprawy. Zmiksować całość na pastę.

Uformować kotlet i obtoczyć go w bułce tartej. Następnie smażyć na rozgrzanej oliwie.

Ziemniaki i fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

Ziemniaki obsypać koperkiem. Podawać z kotletem.

Przepis pochodzi z książki "Dieta najedzonych dziewczyn":

Fragment książki
Dowiedz się więcej na temat: kotlety rybne | dania z ryb

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy