Reklama

Reklama

Kotlety jaglane

Mimo, że bezmięsne to smakują naprawdę wyśmienicie!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • szklanka purée z dyni
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 duże liście jarmużu
  • 2 małe cebule
  • 25 dag żółtego sera
  • 3 łyżki mąki pszennej lub kukurydzianej
  • 2 jajka
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • szczypta kurkumy
  • pół łyżeczki tymianku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Kaszę ugotuj na sypko w osolonej wodzie (w proporcjach 1:2). Ostudź. Jarmuż umyj, pokrój drobno. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj liście jarmużu i krótko przesmaż. Wrzuć purée z dyni i fasolę. Smaż jeszcze 5-10 minut. 

2. Warzywa przełóż do miski. Dodaj kaszę, starty żółty ser, jajka, mąkę oraz przyprawy. Wyrób. Następnie formuj niewielkie kulki, spłaszcz je dłonią i smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj jak burgery w bułce i z warzywami lub z ziemniakami. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje