Kotlety jaglane

Mimo, że bezmięsne to smakują naprawdę wyśmienicie!

Burgery jaglane
Burgery jaglane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kaszę ugotuj na sypko w osolonej wodzie (w proporcjach 1:2). Ostudź. Jarmuż umyj, pokrój drobno. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj liście jarmużu i krótko przesmaż. Wrzuć purée z dyni i fasolę. Smaż jeszcze 5-10 minut. 

2. Warzywa przełóż do miski. Dodaj kaszę, starty żółty ser, jajka, mąkę oraz przyprawy. Wyrób. Następnie formuj niewielkie kulki, spłaszcz je dłonią i smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj jak burgery w bułce i z warzywami lub z ziemniakami.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas