Kotlety mielone z fetą

Składniki
- 50 dag mielonego mięsa mieszanego
- 1/2 szkl. oliwek
- 10 dag fety
- 1 kajzerka
- 1 szkl. mleka
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól, pieprz
- olej
4
Sposób przygotowania
1. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki, a fetę w grubą kostkę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mielonego mięsa. Dołóż także bułkę, cebulę, oliwki i jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób.2. Z mięsnej masy uformuj owalne kotleciki. Do środka każdego z nich wciśnij po 2 kostki fety.3. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż kotleciki i smaż po 3–4 minuty z każdej strony. Podawaj pokrojone w plastry, np. z sosem tzatziki.