Kotlety mielone z fetą

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki, a fetę w grubą kostkę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mielonego mięsa. Dołóż także bułkę, cebulę, oliwki i jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób.
2. Z mięsnej masy uformuj owalne kotleciki. Do środka każdego z nich wciśnij po 2 kostki fety.
3. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż kotleciki i smaż po 3–4 minuty z każdej strony. Podawaj pokrojone w plastry, np. z sosem tzatziki.

Jak zrobić domowe nuggetsy?Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas