Kotlety parówkowe
Te kotleciki są nie tylko smaczne, ale też niedrogie i łatwe w przygotowaniu.
Składniki:
- 20 dag parówek
- 10 dag pieczarek
- cebula
- półtorej szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sól, pieprz, słodka papryka
- olej
Przygotowanie:
1. Cebulę posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, oprósz solą, podduś. Parówki gotuj 5 min. Ostudź, obierz, pokrój na plasterki.
2. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Wbij jajka, wlej mleko, wymieszaj na gęste ciasto naleśnikowe. Dodaj parówki i pieczarki z cebulą, przypraw pieprzem i papryką. Z ciasta usmaż na oleju placuszki. Podaj z ulubionym sosem.