Kotlety parówkowe

Te kotleciki są nie tylko smaczne, ale też niedrogie i łatwe w przygotowaniu.

Kotleciki
Kotleciki123RF/PICSEL

Składniki:

  • 20 dag parówek
  • 10 dag pieczarek
  • cebula
  • półtorej szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • olej

Przygotowanie:

1. Cebulę posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, oprósz solą, podduś. Parówki gotuj 5 min. Ostudź, obierz, pokrój na plasterki.

2. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Wbij jajka, wlej mleko, wymieszaj na gęste ciasto naleśnikowe. Dodaj parówki i pieczarki z cebulą, przypraw pieprzem i papryką. Z ciasta usmaż na oleju placuszki. Podaj z ulubionym sosem.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas