Kotlety rybne

Lekarze alarmują - jemy za mało ryb. Posłuchajmy ich i zróbmy na obiad pyszne kotleciki.

Pyszne i zdrowe!
Pyszne i zdrowe!123RF/PICSEL

1. Kajzerkę wymocz w mleku, a gdy już zmięknie, odsącz.

2. Pokrój filet z dorsza i surowy boczek na mniejsze kawałki. Dorsza i boczek zmiel w maszynce do mięsa. To samo zrób z kajzerką.

3. Do masy dodaj całe jajko oraz tymianek, koper i pietruszkę.

4. Wyrób rękami zwartą masę, uformuj małe kotlety i obtocz w bułce tartej.

5. Na patelni rozgrzej smalec i smaż na nim kotlety na złoty kolor.

6. Następnie przełóż je do rondelka z roztopioną łyżką masła i podduś 3 minuty.

7. Kotlety rybne podawaj udekorowane pietruszką z purée ziemniaczanym lub kaszą. 

Genialna zapiekanka z rybąInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas