Kotlety z imbirem

Warzywne burgery.

Kotlety z imbirem
Kotlety z imbiremmateriały prasowe

Składniki:
- 1 szklanka marchwi startej na grubej tarce
- pół szklanki selera startego na grubej tarce
- pół kostki twardego tofu
- 2 łyżki mąki groszkowej
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka imbiru w proszku
- 2 łyżki szczypiorku
- pół łyżeczki asafetidy
- olej do smażenia

Na patelni podsmażamy selera z asafetidą, dodajemy marchewkę. Dusimy pod przykrywką, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy rozgniecione widelcem tofu, mąkę groszkową, imbir, szczypiorek i sos sojowy. Formujemy kotlety i smażymy dwóch stron na rozgrzanym oleju na złocistobrązowy kolor.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas