Kotlety z jajek z cebulką

Zrób na obiad kotlety z jajek. Smakują równie dobrze, co te zrobione z mięsa.

Jajka drobno posiekaj
Jajka drobno posiekaj 123RF/PICSEL

Jedno jajko odłóż, a pozostałe ugotuj na twardo. Ostudź w zimnej wodzie, obierz i drobno posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż na maśle. Do posiekanych jajek dodaj podsmażoną cebulę, posiekaną zieleninę i kilka łyżek tartej bułki. Do masy wbij surowe jajko i starannie wymieszaj. Dopraw do smaku szczyptą świeżo zmielonej gałki muszkatołowej oraz solą i pieprzem. Z masy jajecznej wilgotnymi dłońmi uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz je w tartej bułce. Usmaż na złoto z obu stron. 

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas