Krążki banana w cieście

Nie masz pomysłu na słodki deser, a chcesz zjeść coś pożywnego? Polecamy krążki banana w chrupiącym cieście. Smacznego!

Banan w cieście smakuje wyjątkowo.
Banan w cieście smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka 2 proc.
  • mąka bezglutenowa
  • łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • sól
  • cukier waniliowy
  • cukier puder
  • cynamon do smaku
  • sok z cytryny
  • olej

Sposób przygotowania:

Jaja, śmietankę, proszek, odrobinę cukru pudru zmiksować. Banany obrać, pokroić na krążki, skąpić cytryną, posypać cynamonem i włożyć na 15 minut do lodówki. Krążki zamaczać w gęstym cieście i smażyć na silnie rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem. Jeść zaraz po usmażeniu.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas