Krążki banana w cieście
Nie masz pomysłu na słodki deser, a chcesz zjeść coś pożywnego? Polecamy krążki banana w chrupiącym cieście. Smacznego!
Składniki:
- 2 banany
- 2 jajka
- 2 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka 2 proc.
- mąka bezglutenowa
- łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- sól
- cukier waniliowy
- cukier puder
- cynamon do smaku
- sok z cytryny
- olej
Sposób przygotowania:
Jaja, śmietankę, proszek, odrobinę cukru pudru zmiksować. Banany obrać, pokroić na krążki, skąpić cytryną, posypać cynamonem i włożyć na 15 minut do lodówki. Krążki zamaczać w gęstym cieście i smażyć na silnie rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem. Jeść zaraz po usmażeniu.