Krem z kalafiora i jabłek

Smaczna zupa na obiad.

Zupa z kalafiora
Zupa z kalafiora123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj obrane oraz pokrojone w cząstki jabłko, podzielony na różyczki kalafior i pokrojone ziemniaki. Całość zalej wywarem, dodaj odrobinę soli i gotuj, aż warzywa będą miękkie. 

2. Dodaj jogurt lub śmietanę, zblenduj. Przypraw do smaku solą, białym pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. 

3. Podawaj krem skropiony oliwą, posypany prażonymi płatkami migdałów i kawałkami drugiego jabłka.

Przepis na zupę krem z marchwiInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas