Krem z pieczonej dyni hokkaido z chrupiącą krewetką

Krem z pieczonej dyni hokkaido z chrupiącą krewetką
Krem z pieczonej dyni hokkaido z chrupiącą krewetkąmateriały prasowe

Składniki

  • 1 dynia hokkaido
  • 1 opakowanie młotkowanej kolendry
  • 2 białe cebule
  • 500 ml wywaru warzywnego
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka pasty tom kha
  • 50 g curry Java w bloku
  • 8 sztuk surowych krewetek (szarych) black tiger 16/20
  • 20 g sambal oelek (pasta z papryczek chili)
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 20 g czarnuszki
  • oliwa z pestek dyni
  • 50 g pestek dyni
  • 50 ml oleju rzepakowego
"Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowa
"Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowamateriały prasowe
Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria KulinariaInteria Kulinaria
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?