Krem z ziemniaków

Elegancka wersja poczciwej kartoflanki

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1,5 litra bulionu
  • 1 marchewka
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dkg boczku
  • 2 kromki chleba

Reklama

Przygotowanie:

Bulion zagotuj. Ziemniaki, marchewkę i cebulę pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę.  Warzywa wrzuć do bulionu i gotuj, aż zmiękną.

Boczek pokrój w kostkę, przysmaż go na patelni, aż się zrumieni. W ten sam sposób przygotuj grzanki chlebowe.

Gdy warzywa się ugotują, zblenduj zupę na krem.

Gotowy krem rozlej do talerzy, udekoruj przysmażonym boczkiem i grzankami.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje