Krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów smakuje wyjątkowo. Zaskocz rodzinę nowym daniem i zrób ją na obiad. Nasz przepis jest naprawdę prosty.

Zupa krem ze szparagów smakuje wyjątkowo delikatnie.
Zupa krem ze szparagów smakuje wyjątkowo delikatnie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • słoik szparagów
  • bulion warzywny
  • 1 marchewka
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • bezglutenowy groszek ptysiowy

Sposób przygotowania:

Gotujemy 2 szklanki wody z bulionem warzywnym. Marchew, obieramy, płuczemy, ścieramy na średnio grubej tarce. Szparagi odcedzamy z wody.

Szparagi wraz z marchwią wrzucamy do wody, gotujemy doprawiając solą i pieprzem do smaku około 10 minut. Gdy nieco ostygnie, miksujemy, posypujemy posiekanym koperkiem, podajemy z groszkiem ptysiowym.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas